På Skrattsajten.com hittar du massor med noga utvalda skämt och roliga historier som vi tycker är roliga. Glöm inte bort att dela detta med dina vänner om du också skrattade.

Ett gäng på 10 vänner hade bestämt sig för att gå ut och äta middag tillsammans. Notan landar på 1000 kronor och de bestämde sig för att dela notan på samma sätt som skatten betalas.

De första fyra (som även var allra fattigast) slapp betala.

Den 5:e fick betala 10 kronor.

Den 6:e fick betala 30 kronor.

Den 7:e fick betala 70 kronor.

Den 8:e fick betala 120 kronor.

Den 9:e fick betala 180 kronor.

Den 10:e personen som var allra rikast av dom alla fick betala 590 kronor.

Alla de tio vännerna är nöjda med uppgörelsen med betalningen så de fortsätter att äta mat varje dag för 1000 kronor. En dag så kommer restaurangägaren fram till bordet och säger:

– Eftersom ni är trogna kunder så får ni 200 kronor rabatt på era beställningar i fortsättningen.

Det är nu det händer grejer. Middagen för alla de 10 personerna kostar bara 800 kronor. Majoriteten vill fortsätta betala middagen på samma vis som skatten betalas.

Med andra ord så påverkas inte dom fyra första överhuvudtaget, deras middag fortsätter vara gratis. Men hur löser resterande sex personerna det här? Hur delas rabatten på 200 kronor upp så alla får ta sin del av den?

Dom tar upp miniräknaren och delar 200 kronor med 6. Det blir 33,33 kronor. Men om de drar bort det beloppet från varje persons andel så inser dom snart att 5:e och 6:e personen får betalt för att äta middag.

Restaurangägaren lägger sig i diskussionen och föreslår att det är mer rättvist att reducera rabatten proportionellt. Han hjälper till att räkna ut hur mycket pengar varje person ska betala. Det resulterar i att även den femte personen får äta utan att betala en enda krona.

Den 6:e personen får betala 20 kronor, den 7:e personen betalar 50 kronor, den 8:e betalar 90 kronor, den 9:e betalar 120 kronor och den 10:e personen som även är rikast betalar 520 kronor istället för tidigare 590 kronor.

Nu så har alla fått ett billigare pris på middagen än tidigare. Dessutom så äter även person nummer fem gratis. Utanför restaurangen så börjar dom genast jämföra hur mycket dom sparar på rabatten som ägaren lämnat till dom.

– Jag sparar bara 10 kronor på de 200 kronorna som han gav oss i rabatt säger den 6:e personen.

Han pekar sedan på den 10:e (även den rikaste personen) och säger:

– Men han sparar 70 kronor!

– Precis, jag sparar ju bara en tia och det är orättvist att han ska få tillbaka sju gånger så mycket som jag säger den 5:e personen.

– Det är ju helt sant! VARFÖR ska alltid de rika ha det lite bättre? Han får ju tillbaka 70 kronor och jag får bara 20?! Gormar den 7:e personen.

Plötsligt så ger sig de 4 personerna som äter gratis varje dag in i diskussionen också:

– Stopp och belägg! Vi får ju ingenting. Det här systemet som vi har utnyttjar de fattiga!!

De 9 första personerna går ihop och skäller för fulla muggar på den 10:e och även rikaste personen. Han blir anklagad för både det ena och det andra och han blir kallad allt möjligt. Bland annat säger dom att han suger blodet ur de fattiga.

Nästa kväll vankas det middag igen. Då dyker inte den 10:e personen upp. De andra deltagarna tycker att det är skönt med tanke på det grälet som uppstod kvällen innan. De sätter sig ned och avnjuter den goda middagen. När restaurangägaren sedan kommer med notan så upptäcker det något väldigt märkligt:

Det saknas 520 kronor.

Dela gärna detta så att budskapet når ut till fler!