När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Den bästa platsen att gräva en mycket djup grop i vilken man vill fånga en Heffaklump, vore någonstans där en Heffaklump redan befinner sig, bara någon meter längre fram ungefär.

Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en.

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.

Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag.

Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: ‘Vad sägs om lite lunch?’.

Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.

Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också.

Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.

För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt.

Hur underbart det skulle vara att ha en riktig hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.

Ibland är en båt en båt och ibland är den närmast en olyckshändelse. Det beror alldeles på om du är över eller under den.

Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det.

Ju längre man ligger i vattnet desto blötare blir man.

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.

Man kommer ingen vart med ett samtal om den andre personens svans bara nätt och jämnt är inom synhåll under konversationens andra hälft.

Man vet aldrig, när ett snöre kan komma till användning.

Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.

När du hälsar på hos en vän och känner för en liten smakbit av något, försök att titta lite längtansfullt i riktning mot skafferiet.

När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster.

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.

När du är på besök hos en vän och känner dig sugen på en munsbitav någonting kan du prova med att titta längtansfullt mot skafferiet.

När man ska hämta honung med ballong är det av yttersta vikt att man inte låter bina veta att man kommer.

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.

Om du alltid säger “vi får se” händer det aldrig någonsin någonting.

Om du dricker mjölk och pratar samtidigt, kan det sluta med att du måste dunkas i ryggen och torkas av en lång stund efteråt.

Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hitter någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter.

Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte ‘Nej!’ när någon frågar: ‘Är det någon hemma?’.

Om du planterar ett ekollon kommer det att växa upp till en ek. Men om du planterar en honungskaka är det därmed inte sagt att den kommer att växa upp till en bikupa.

Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram.

Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.

Om någon frågar dig hur en som precis flyttat dit egentligen kom dit, och du inte vet, kan du bara säga “På det vanliga sättet, om du förstår vad jag menar”.

Puh har inte mycket förstånd, men har ställer aldrig till någonting tråkigt. Han gör dumma saker, men det blir alltid bra till slut.

Se dig alltid noga för. Annars kan du kliva på en del av skogen som av misstag kommit bort.

Skogen kommer alltid att finnas där…och var och en som är Snäll mot Björnar kan alltid hitta den.

Titta alltid var du går. Annars kan det hända att du trampar på en bit skog som blivit utelämnad av misstag.

Titta in till någon när som helst om du känner för det. Säger de “Usch, är det du!” kan du ju titta ut igen.

Trots att de hävdar motsatsen, tycker egentligen inte Tigrar om allting.

Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

Utan Puh skulle äventyret vara en omöjlighet, sa Kanin högtidligt. Omöjligt utan mig! En sådan björn är jag! sa Puh stolt för sig själv.

Åar vet att det inte är någon brådska. Tids nog kommer vi fram.

När du ser att någon sätter på sig sina stövlar, kan du vara ganska säker på att Något Spännande ska hända.

När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom.

När du tar en liten smakbit av något hos en vän, ät då inte så mycket att du fastnar i dörren.

Dela gärna detta med dina vänner på Facebook och andra sociala medier!