Bloggaren Jonna Jinton är 32 år gammal och trotsar den svenska vintern genom att möta kylan och låta den ta över hela hennes kropp. Hon gör det genom ett iskallt bad. Jonna är uppväxt i Göteborg och har studerat vid Nösnäsgymnasiet och Örebro universitet. År 2010 flyttade hon till det lilla samhället Grundtjärn i Örnsköldsviks kommun, Västernorrlands län. Grundtjärn är en liten by med 9 invånare.

I samband med flytten skapade hon en blogg och Youtube-kanal om sitt liv i den norrländska naturen. På sin kanal publicerade Jonna videobloggar, konstprojekt och musikvideor där hon bland annat utövar kulning. Hennes kulning-videor har fått stor spridning på sociala medier.

Sitt stora genomslag

Hennes kanal fick sitt genomslag 2018 när hon började skapa videor på engelska och i maj 2021 hade Jonna 3,58 miljoner prenumeranter på Youtube. Jonnas blogg var under 2016 en av Sveriges mest populära, och samma år vann hon utmärkelsen “Årets inspiratör” under bloggalan Finest Award enligt Wikipedia.

– Jag känner mig aldrig mer levande än när jag kliver ner i iskallt vatten och jag kan känna hur blodet strömmar genom min kropp och gör allt det kan för att hålla mig vid liv. I den här stunden är jag fullständigt närvarande, säger Jonna. 

Du kan själv se klippet här nedan och glöm inte bort att dela detta med alla dina vänner på sociala medier.