“De har sina diskussioner, det får de ha. Jag ser mig lite som en storasyster som håller pojkarna i öronen.”
Källa: Mona Sahlin kommenterar Peter Erikssons angrepp på Lars Ohly 2007

“Det är tio år sedan han sa det, man får hoppas att jag har lärt mig tänka på de tio åren. Det är lite fascinerande att det var Göran som tog in mig i regeringen trots att jag inte kunde tänka.”
Källa: Mona Sahlin 2007

“Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”
Källa: Mona Sahlin 2002

“Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”
Källa: Mona Sahlin, dåvarande integrationsminister, 2000

“Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast de som blir utan jobb. Men den får följdverkningar för hela arbetsmarknaden. Rädslan att förlora jobbet får många att acceptera dåliga arbetsmiljöer eller pressande arbetsvillkor. Andra får gå från den ena tillfälliga anställningen till den andra – utan möjlighet att planera sin tid eller sin ekonomi.”
Källa: Mona Sahlin som biträdande näringsminister 1999

“Försök inte gömma dig bakom mina kjolar, för de är ganska korta.”
Källa: Mona Sahlin till centerledaren Olof Johansson 1991

“En fördel hade man ju, att man då hade föräldrar som var politiskt intresserade. Mycket som gjorde att jag tog steget och blev politiskt aktiv, det var ju då Vietnamkriget, för det kom som en chock för en när man satt där med problem med finnar och olycklig kärlek och smygrökning, och så plötsligt började man förstå vad som hände runt om en, och då blev det nåt behov, att jag måste göra nånting, va… ”
Källa: Mona Sahlin intervjuvas i Rapport, 6 september 1979

“Fredrik Reinfeldt är moderat, därför har han ingen aning om vad rättvisa är. Men det står vi socialdemokrater för, och det tänker vi göra i valet 2010 också.”
Källa: Mona Sahlin i en partiledardebatt med Fredrik Reinfeldt

Dela gärna detta med dina vänner på Facebook och andra sociala medier!