Det är en helt vanlig veckodag. En tjej är ensam hemma och hennes man är på jobbet. Det ringer på dörren och hon går för att öppna.

Ute i trappuppgången står en man, kanske något år äldre än henne. Han ser lugn och trevlig ut absolut inte konstig eller avvikande ut på något sätt. Han säger inget så hon öppnar med ett:

– Ja…?

Han harklar sig och säger:

– Jo, jag kommer nu att ställa en fråga som kan verka väldigt konstig! Innan jag ställer den vill jag bara berätta att jag inte är ute efter att skada dig eller på något sätt vara dum. Det är en helt vanlig fråga!

Jag tänker ställa den och sedan gå… Du behöver inte svara på den nu. Om du inte gör det nu så återkommer jag exakt klockan 17.00 i eftermiddag och ställer samma fråga igen. Då kommer jag att kräva ett svar!

Hon skruvar lite på sig och känner en stark olustkänsla men han ser verkligen inte hotfull ut.

Snarare väldigt förvirrad så hon säger:

– Öhm… Jaha!?!

– Här kommer frågan! Har du en mutta?

Hon börjar flacka med blicken och ser då väldigt rädd ut vilket mannen uppmärksammar.

Han säger då:

– Jag ser att du är blev rädd och orolig. Det vill jag verkligen inte att du ska vara! Jag ber så mycket om ursäkt! Jag kommer dock tillbaka klockan 17:00 och ställer frågan igen, sade han och gick sin väg.

Hon smällde igen dörren fortare än någonsin och skyndade sig till telefonen. Hon ringde sin man och berättade allt som hänt och naturligtvis att pervot skulle komma tillbaka klockan 17.

Mannen, som var av den litet tuffare skolan, lovade att skynda sig hem och till och med ta med en vän som även han var stor och stark.

Klockan blev så 17:00 och dörrklockan ljöd. Precis på slaget, precis som utlovat.

Maken och makens vän trängde sig nu in för att gömma sig bakom dörren och överrumpla det “perversa psykfallet” som terroriserat hans stackars värnlösa fru.

Hon kände sig stärkt och trygg att ha en så stabil uppbackning och öppnade tryggt dörren.

Där ute i trapphuset stod samme man som tidigare under dagen ställt den konstiga frågan. Han såg lika snäll och trevlig ut som tidigare och han sade:

– Hej! Minns du mig? Jag var förbi tidigare idag och ställde en fråga.

– Jo, jag kommer ihåg sade hon. Skulle du inte fråga något?

– Exakt! Nu kräver jag dock ett svar… Har du en mutta?

Hon kände sig oerhört trygg så hon svarade självsäkert:

– Jajamensan!!!

Den äkta mannen var nu så arg att hans knogar vitnade och han var beredd att hoppa fram för att ta hand om puckot. Han kom dock av sig av den okände mannens svar:

– Så bra! Hur vore det om du använde den någon gång så din man slipper vänsterprassla med min fru?!!!

Dela gärna detta med alla dina vänner om du skrattade!