”The Sound of Silence” är en låt skriven av Paul Simon, som ursprungligen spelades in av duon Simon & Garfunkel. Låten släpptes första gången på albumet ”Wednesday Morning, 3 A.M.” år 1964, men blev inte en stor hit förrän den fick en ny version med mer instrumentering och elektrisk gitarr, vilken släpptes som singel år 1965.

Låten är känd för sin melankoliska och poetiska text, som handlar om isolering och brist på kommunikation i det moderna samhället. Texten beskriver en person som vandrar ensam genom gatorna i en storstad, omgiven av människor som talar men inte säger något av värde.

”The Sound of Silence” har blivit en av Simon & Garfunkels mest kända låtar och har även spelats in av många andra artister genom åren. Låten har fortsatt att vara populär och har använts i filmer, TV-program och andra medier.

I detta klipp får du se när Tom Ball tar emot en gemensam Golden Buzzer av domarna för sitt framförande av ”The Sound of Silence” i America’s Got Talent. Se varför Simon Cowell kallar Tom ”Susan Boyles barnbarn”.

Se klippet nedan och dela gärna detta med alla dina vänner på Facebook!